Боб'ятинський НВК

"ЗШ І-ІІ ступенів-дитячий садок"

Меню
Форма входу
Радіо
Поділитись
Block title

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 8 » Мовно - літературне свято до Дня української писемності під гаслом "Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть"
16:36
Мовно - літературне свято до Дня української писемності під гаслом "Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть"

8 листопада було проведено мовно - літературне свято до Дня української писемності під гаслом "Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть". Участь у святі взяли учні 2 - 9 класів. Учні - ведучі розпочали свято словами про мову і слово, що все розпочинається з материнської мови, про те, що вона національна гордість, вона сприяє формуванню патріотизму. Учениці всі слова підтвердили віршами. Далі учениця 4 класу виконує пісню "Молитва за Україну". Далі говорили про те, що мова - душа народу, що вона починається з маминої колискової, народної пісні, батьківського слова, вона єднає родину.  Також було сказано, що мова наймилозвучніша з усіх, тому що увібрала в себе гомін полів, лісів і морів, вона переткана і вишита калиною, барвінком і вишневим цвітом. Дівчатка 2 класу виконали пісню "У садочку у саду". Потім учні розповіли про ті далекі часи, коли люди ще сілкувалися усно, про те, коли людський розум винайшов букви, розповіли також про те, що кирилиця складалася з 43 букв, в основі якої лежав грецький алфавіт, для звуків брали 19 знаків простої форми, глаголиця мала 38 букв. Літери були дуже схожі між собою, химерно закручені .Також було згадано тернистий шлях нашої мови. Все це було прокоментовано віршами про мову і слово. Далі учні 4 класу розповідали вірші українського визначного письменника Т. Г. Шевченка. Учні - ведучі згадали про Шевченка, як борця за нашу мову. Учні 9 класу співали пісню "Заспіваймо пісню про Україну". Знову говорили про те, що кожен повинен говорити своєю рідною мовою, передавати в майбутньому своїм дітям. Звучала пісня "Україночка - перлиночка". А далі учні 9 класу розказали вірші, а слухачі мали визначити в чому їх особливість. Взяли участь у підготовці свята вчителі Іванчук О. П., Нитка М. І., вчитель музичного мистецтва Мартинюк М.Я., вчителі початкових класів Семенюк О. Б., Трохимчук Л.А.

Переглядів: 282 | Додав: Олічкка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Корисні посилання
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук



 

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz