Боб'ятинський НВК

"ЗШ І-ІІ ступенів-дитячий садок"

Меню
Форма входу
Радіо
Поділитись
Block title

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 13 » новини за березень
23:00
новини за березень
1. Окружне змагання
15 березня у стінах Боб’ятинського НВК відбулося урочисте спортивно-розважальне змагання присвячене в честь героя ОУН-УПА В.Мартинюка (Марцинюка). Учасниками команд стали учні сіл: Княже (І місце), Лучиці (ІІ місце), Боб’ятин (ІІІ місце), Спасів і Тартаків. Відкрив спортивне свято зі вступним словом В.П.Полянчук (історик), після чого учні Боб’ятинської школи продовжили невеличким святковим концертом. Переможці були нагороджені грамотами.
 
2. Свято зустрічі птахів
Свято зустрічі птахів проводиться у нашій школі на початку весни. 19 березня прилітають лелеки, які приносять нам весняне тепло і сонечко. У нашому краї весну зустрічають піснями-веснянками, як розпочинали виконувати у третю неділю після початку Великого посту (Хрестопоклонної неділі). Учні 7 класу розказали нам про зимуючих птахів і про підсумки акції «Допоможіть зимуючим птахам!»
...Все навколо зеленіє,
Річка ллється і шумить.
Тихо, тихо вітер віє і з травою гомонить.
Як тут всидіти у хаті,
Коли все живе цвіте,
Скрізь дзвенять пташки крилаті,
Сяє сонце золоте…
(О.Олесь)
 
3. До дня народження Т.Г.Шевченка Слава Шевченка як поета на довгі роки затьмарила славу Т.Шевченка як великого художника.
Живописець і художник увесь час поєднувались в Шевченкові, гармонійно доповнюючи один одного. Раніше за все він відчув себе художником, поезія прийшла незабаром, та все ж дещо пізніше. Ще в дитинстві він мав непереборне бажання будь-що навчитися малювали. Навколишній світ намагався відтворити за допомогою крейди та вугілля на стінах, дверях, воротах. Не міг тоді й гадки припустити бундючний пан Енгельгард, що ім'я його безправного кріпака прогриміть по всіх країнах і навіки залишиться в сузір'ї імен найславетіших синів України. І поезія і малярство щільно переплітаються в таланті Шевченка. Та коли на поезію він дивився як на своє покликання, то малювання стало його професією, засобом для існування. Поетична спадщина Шевченка налічує понад 240 творів, а мистецька - близько 1300 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Сама кількість мистецьких творів свідчить, що малярству він приділяв велику увагу. Однак за життя творця жоден його сучасник не мав повного уявлення про нього як художника. ...Шевченко думами своїми
Надію в нас колись вселяв,
Що буде наша Україна
Цвісти серед усіх держав.
Він бачив в мріях Батьківщину
Багату щедрості й добра,
Що нам палку дає надію
На кращий час і майбуття...
(С. Фостяк)
 
Підготовила статтю В.Г.Монянчин
Переглядів: 437 | Додав: Олічкка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Корисні посилання
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук



 

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz